3 băuturi care îți îmbătrânesc rapid creierul

Află care sunt cele trei băuturi care îți îmbătrânesc rapid creierul, chiar și atunci când le consumi cu moderație.
  • Publicat:
3 băuturi care îți îmbătrânesc rapid creierul
Foto: pexels / 3 băuturi care îți îmbătrânesc rapid creierul

Este complet natural ca în timp creierul să se degradeze, la fel ca restul corpului. Bineînțeles, dieta și stilul de viață joacă un rol esențial când vine vorba de îmbătrânirea creierului, iar anumite obiceiuri sănătoase pot încetini acest proces, în timp ce altele, complet nepotrivite, îl pot accelera.

Așa cum bine știm, moderația este cheia, așadar dacă alegi să consumi din când în când alimente sau băuturi care conțin mult zahăr creierul nu va fi afectat, dar dacă obișnuiești să faci asta regulat, pot apărea complicații asupra creierului și sănătății cognitive.

Sucurile carbogazoase îmbătrânesc creierul

Un studiu din 2017 publicat în Alzheimer’s & Dementia arată că sucurile carbogazoase au fost asociate îmbătrânirii accelerate a creierului, în special în rândul persoanelor care consumă zilnic astfel de băuturi.

Sucurile dietetice afectează creierul

Sucurile dietetice afectează și ele sănătatea creierului. Un studiu publicat în Stroke arată că participanții care au consumat zilnic un suc dietetic erau de trei ori mai predispuși să dezvolte accident vascular cerebral sau demență.

Alcoolul, chiar și consumat cu moderație, afectează creierul

Indiferent că îl consumi în exces sau ocazional, alcoolul afectează creierul și procesul lui de îmbătrânire. O cercetare recentă din 2022 arată că una sau două băuturi alcoolice consumate zilnic pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului. Potrivit unui studiu publicat în Nature arată că materia cenușie este afectată de consumul de alcool.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân