Menţine-te zveltă cu o cură de detoxifiere!

Dacă te simţi obosită şi te încearcă o senzaţie de balonare este timpul pentru o curăţare a organismului. Timp de câteva zile, o dată pe lună, mici modificări în dieta zilnică pot face minuni.
  • Publicat:
Menţine-te zveltă cu o cură de detoxifiere!

Dacă te simţi obosită şi te încearcă o senzaţie de balonare este timpul pentru o curăţare a organismului.

Timp de câteva zile, o dată pe lună, mici modificări în dieta zilnică pot face minuni.

Taie de pe listă carbohidraţii, alcoolul, produsele lactate, zahărul şi cofeina şi adaugă alimente care să te facă să te simţi ca nouă. Foarte important este consumul a cel puţin 2 litri de lichide/zi, fie apă sau infuzii.

Iată alimentele şi lichidele recomandate în programul de curăţare a organismului!

Ceai – polifenolii din frunzele de ceai ajută la detoxifierea organismului în mod natural. Cele mai eficiente ceaiuri sunt cele de plante şi cele de detoxifiere cu proprietăţi speciale.

Varză – un diuretic natural excelent pentru eliminarea lichidelor în exces. Conţine 92% apă şi ajută la arderea caloriilor. De asemenea, varza este sursa perfectă de vitamine (C, K, A, E), minerale (calciu, potasiu, fosfor) şi fibre dietetice. Varza de bruxelles este campioană în vitamina C şi K, în schimb varza roşie conţine cei mai mulţi antioxidanţi.

Usturoi – este alimentul numărul 1, mai puţin recomandat când mergi la întâlniri, însă excelent pentru detoxifiere. Scade colesterolul rău, previne bolile cardiovasculare şi este un remediu rapid antistres.

Alimente verzi – clorofila din aceste plante ajută organismul să scape de toxinele dăunătoare. În plus, acestea reduc grăsimile din sânge, subţiază sângele şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Apa – câteva pahare dimineaţa, înainte de orice masă, în timpul şi după antrenament reprezintă un bun obicei. Organismul are nevoie de o mare cantitate de apă ca să elimine substanţele dăunătoare. Cert este că, apa ajută rinichii să îşi facă bine treaba şi hidratează corpul din cap până în picioare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: