Drenajul limfatic, o metodă eficientă pentru detoxifiere

Pe lângă dieta bogată în alimente care au puterea de a grăbi eliminarea toxinelor din organism, există proceduri corporale terapeutice care reuşesc acelaşi lucru. Una dintre metodele consacrate este drenajul limfatic.
  • Publicat:
Drenajul limfatic, o metodă eficientă pentru detoxifiere

Pe lângă dieta bogată în alimente care au puterea de a grăbi eliminarea toxinelor din organism, există proceduri corporale terapeutice care reuşesc acelaşi lucru. Una dintre metodele consacrate este drenajul limfatic.

Prima mea şedinţă de drenaj limfatic a fost ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. Manevrele uşoare de masaj pe anumite zone ale corpului m-au făcut să mă relaxez atât de bine încât aproape că am adormit.

La fel de bine m-am simţit şi după prima şedinţă de presodrenaj, împachetată în componente costumului care se încălzeşte, îşi modifică volumul şi aşa cum îi sugerează şi numele, aplică o presiune asupra mâinilor, picioarelor şi abdomenului. Eficacitatea principiilor drenajului limfatic a fost dovedită în cazul meu şi de o vizită fulger la toaletă după ora de terapie.

În principiu, drenajul limfatic este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar şi se tonifiază pielea. Masajul ganglionilor este însoţit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei.

Specialiştii spun că drenajul limfatic asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului, de aceea, îl recomandă în completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită, care deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor.

Drenajul limfatic este mai mult decât o procedură cosmetică şi se face de către kinetoterapeuţi. Printre beneficii, specialiştii menţionează îmbunătăţirea sistemului imunitar, combaterea senzaţiei de picior greu care apare din cauza sedentarismului şi deshidratării, ameliorarea calităţii somnului, a unor probleme circulatorii.

Presodrenajul are aceleaşi beneficii ca drenajul limfatic manual, însă efectele sale sunt date de presiunea aerului care intră în componentele costumului special care se aplică pe mâini, abdomen şi picioare. Presodrenajul este contraindicat femeilor însărcinate, persoanelor cu hipertensiune şi celor cu afecţiuni cardiace şi maligne.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: