Sărmăluţe vegetariene cu ciuperci

Foarte multe persoane obişuiesc să ia pastile pentru a face faţă meselor de Sărbători. Nu de alta, dar fără suplimentele care să eficientizeze digestia, n-ar mai avea o stare de bine de-a lungul sezonului festiv. Desigur, poate fi o soluţie, însă nu ar fi mai eficientă evitarea acestora şi găsirea unor alternative mai uşoare, dar delicioase, ale celebrelor feluri de mâncare? Iată o reţetă vegetariană de sărmăluţe. Fără carne, şi totuşi delicioasă!
Sărmăluţe vegetariene cu ciuperci

Foarte multe persoane obişuiesc să ia pastile pentru a face faţă meselor de Sărbători. Nu de alta, dar fără suplimentele care să eficientizeze digestia, n-ar mai avea o stare de bine de-a lungul sezonului festiv. Desigur, poate fi o soluţie, însă nu ar fi mai eficientă evitarea acestora şi găsirea unor alternative mai uşoare, dar delicioase, ale celebrelor feluri de mâncare? Iată o reţetă vegetariană de sărmăluţe. Fără carne, şi totuşi delicioasă!

Sărmăluţe cu ciuperci

Ştim, sărmăluţele nu au niciun farmec atunci când sunt private de carne. , care dau un plus de savoare! Ciupercuţele sunt în totalitate opţionale, astfel încât te poţi simţi liber să nu le încorporezi, dacă nu îţi fac cu ochiul! Iată de ce vei avea nevoie!

Ingrediente:
• 300 g ciuperci proaspete
• 1 ou
• 1 ceapă
• 1 cartof răzuit
• 3 linguri de orez prefiert
• frunze de varză murata lăsate la desărat
• 1 ţelină medie
• o cană de bulion şi o ceaşcă de roşii în bulion sau roşii uscate (pentru un plus de aromă)
• 2 foi dafin
• o legătură de pătrunjel verde
• boia, piper negru boabe; sare, cimbru, mărar – după gust

Mod de preparare:
Ciupercile se călesc uşor până când se înmoaie şi îşi schimbă culoarea, după care se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea tocată, oul, ceapa tocată, orezul prefiert, cartoful răzuit, sare şi piper după gust. Se amestecă foarte bine cu mâna curată, apoi se ia o cantitate potrivită (în funcţie de mărimea sarmalelor pe care vreţi să le obţineţi). Se aşază sărmăluţele în oală şi deasupra fiecărui rând se mai presară câte puţin din condimente. Se adaugă ulterior bulionul, roşiile şi se pune apă la final până ce atinge nivelul sarmalelor. Se bagă la cuptor, la foc mic şi se controlează din când în când. În cazul în care sosul scade, se mai adaugă apă.

Piftie de curcan
Piftie de curcan