Cremă de mango şi fistic

De câte ori nu ai simţit nevoia de ceva dulce, rapid şi sănătos! Atunci, această reţetă este mai mult decât potrivită! Învaţă să prepari un desert delicios de post.
  • Publicat:
Cremă de mango şi fistic

De câte ori nu ai simţit nevoia de ceva dulce, rapid şi sănătos! Atunci, această reţetă este mai mult decât potrivită! Învaţă să prepari un desert delicios de post. 

Ingrediente:

  • 4 linguri de amidon
  • 2 x 250 ml de smântână de cocos
  • 4 fructe de mango coapte
  • 60 g de miez de fistic nesărat, tocat mărunt
  • 2-3 linguri miere de albine

Prepare:

1. Amestecaţi amidonul cu 3 linguri de apă într-un castronel cât să obţineţi o pastă omogenă. Puneţi smântâna de cocos într-o cratiţă cu fund gros şi încălziţi-o la foc mic, adăugând treptat pasta de amidon, puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Ţineţi pe foc amestecul 5-6 minute, până se îngroaşă, apoi amestecaţi-l bine cu telul şi lăsaţi-l să se răcească.
 
2. Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi cu atenţie mangoul de o parte şi de cealaltă a sâmburelui. Tăoaţi cubuleţie mcici miezul fiecărei jumătăţi de mango până la coajă, dar fără să o străpungeţi, apoi scoateţi miezul cu o lingură. Decojiţi restul de mango şi desprindeţi miezul de pe sâmbure.
 
3. Puneţi pulpa de mango şi amestecul de cocos într-un castron cu jumătate din miezul de fistic şi amestecaţi totul foarte bine cu un blender electric de mână. Sau mixaţi totul într-un blender fix ori într-un robot de bucătărie. Adăugaţi miere după gust şi amestecaţi puţin, apoi adăugaţi restul de fistic, păstrând o lingură pentru mai târziu, şi amestecaţi bine.
 
4. Puneţi cu lingura crema astfel obţinută în pahare sau boluri şi daţi la frigider cel puţin 2 ore. Presăraţi deasupra fistricul păstrat, apoi serviţi!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”