Reţetă regală: Chilli Con Carne

Fasole cu carne tocată şi ardei iute
Reţetă regală: Chilli Con Carne

Fasole cu carne tocată şi ardei iute

Ingrediente:

  • 900g de fasole roşie cu boabe mari, fiartă sau din conservă (se pot folosi şi boabe mari de fasole colorată)
  • 450g de roşii fierte sau din conservă
  • 450g de carne de vânat sau carne de vită tocată
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 1 linguriţă de chimen
  • 100g de ardei iute proaspăt, pisat
  • 1 lingură de oregano
  • 1 linguriţă de piper negru
  • 80ml de ulei de floarea-soarelui,
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Dacă nu folosiţi conserve, spălaţi fasolea, apoi puneţi-o într-un castron şi acoperiţi-o cu apă rece. Lăsaţi-o să se înmoaie peste noapte.

Pune-ţi fasolea într-o oală mare în apă proaspătă, astfel încât boabele să fie complet acoperite.Puneţi capacul şi lăsaţi la fiert la foc mic timp de o oră, pânâ când se înmoaie. Apoi scurgeţi apa. Se adaugă sare după gust.

Dacă folosiţi fasole roşie din conservă, scoateţi fasolea, spălaţi-o într-o strecurătoare mare, apoi scurgeţi-o de apă şi puneţi-o deoparte.

Într-o tigaie mare cu ulei, căliţi ceapa şi carnea tocată până când devin maronii. Adăugaţi fasolea, roşiile, ardeii şi condimentele. Puneţi capacul şi ţineţi tigaia la foc mic aproximativ o oră, adăugând puţină apă, din când în când, ca să nu se prindă. Amestecaţi frecvent, până când compoziţia capătă consistenţa unui sos gros.

Servire:

Se serveşte fierbinte şi se poate orna cu frunze de oregano proaspăt.

Sursa: „Cartea regală de bucate”, Principesa Margareta a României