Cotlete de miel la grătar

Pune usturoiul, rozmarinul, cimbrul, piperul şi sarea într-un blender şi mixează scurt folosind funcţia puls
Cotlete de miel la grătar

Ingrediente

2 căţei de usturoi zdrobiţi
O lingură de rozmarin proaspăt
O linguriţă cimbru proaspăt
Piper Cayenne, sare grosieră
2 linguri ulei de măsline
6 cotlete de miel de aproximativ 2 cm grosime (dar nu mai groase)

Mod de preparare

Pune usturoiul, rozmarinul, cimbrul, piperul şi sarea într-un blender şi mixează scurt folosind funcţia puls. Toarnă apoi uleiul de măsline şi mai amestecă puţin ca să rezulte o pastă. Freacă pe ambele părţi ale cotletelor de miel cu pasta obţinută şi lasă la marinat timp de cel puţin o oră în frigider. Scoate din frigider şi lasă cotletul să ajungă la temperatura camerei, adică aproximativ 20 de minute.

Dacă nu ai la dispoziţie un grătar adevărat (cu cărbuni) atunci încălzeşte pe aragaz o tigaie tip grill la foc mare până când aproape începe să fumege, adaugă cotletele şi rumeneşte carnea timp de aproximativ 2 minute. Întoarce bucăţile de carne şi găteşte-le pentru încă 3 minute pentru mediu-în sânge sau 3 minute şi jumătate pentru o friptură mediu.

Pulpa de miel cu rozmarin
Pulpa de miel cu rozmarin