Îngheţată de lămâie

Inghetata cu lamaie
Îngheţată de lămâie

Ingrediente: 2 lămâi, 500 g de smântână, 500 g de melasă sau zahăr brun, coaja unui lime, mentă

Mod de preparare: Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar şi cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi conduce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. Însă dacă nu abuzaţi de desert, îl consumaţi ocazional şi faceţi multă mişcare, nu veţi avea probleme.

Răzuiţi coaja lămâilor şi puneţi-o deoparte. Pulpa se taie în bucăţi mici şi se adaugă într-un bol de mixat. Se adaugă smântâna şi zahărul. Se mixează bine. La final, adăugaţi atât coaja de lămâie, cât şi coaja unui lime. Se mixează din nou şi abia acum testaţi cât este de dulce amestecul.

Se pune la congelator şi se serveşte cu mentă proaspătă. Apropo, o singură cupă din îngheţată vă oferă jumătate din întreaga cantitate de vitamina C pe care trebuie s-o ingeraţi într-o zi. Melasa, de asemenea, vă oferă vitamine şi minerale pe care nu le găsiţi în zahărul alb, aşa că folosiţi-o cu încredere.

Prăjitură de ciocolată cu zmeură
Prăjitură de ciocolată cu zmeură
Recomandări:
Cel mai nou articol Video: