Sportul îngraşă! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie

Fiecare dintre noi cunoaşte o persoană care face sport, dar rezultatele nu sunt deloc vizibile. Cercetătorii au descoperit de ce.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sportul îngraşă! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie
FOTO: 123rf.com /Sportul îngraşă! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie

Multe persoane ajung să se plângă după numeroase şedinţe la sală că pur şi simplu nu ajung la niciun rezultat. Oamenii de ştiinţă au venit cu un răspuns în privinţa acestui fenomen şi, se pare că antrenamentele nu fac altceva decât să ducă la creşterea în greutate.

Un grup de voluntari care a luat parte la studiu a ajuns să mărească porţiile de mâncare cu un sfert în urma unui antrenament la sală. Cercetătorii sunt de părere că după sesiunile de sport, oamenii au tendinţa să mănânce mai mult crezând că ”li se cuvine”. Astfel se explică de ce chiar şi după antrenamentele regulate există persoane care în continuare se luptă cu kilogramele în plus.

Cercetarea a fost realizată de Universitatea Loughborough şi s-a ajuns la concluzia că atunci când vine vorba de procesul de slăbire, nu contează doar ce mâncăm, ci şi cât mâncăm, acesta fiind un factor crucial.

La studiu au luat parte 40 de voluntari, jumătate femei şi jumătate bărbaţi, care au mers la clasele de aerobic de cel puţin trei ori pe săptămână.

Cât sport trebuie să fac?

Adulţilor cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani li se recomandă ca în fiecare săptămână să facă cel puţin 150 de ore de aerobic sau alte activităţi precum mersul cu bicicleta, cu rolele, volei sau căţărări. Pe lângă exerciţiile de aerobic, fiecare adult trebuie să facă de cel puţin de două ori pe săptămână exerciţii de forţă, cu greutăţi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
RoHepat Summit: agenda evenimentului
RoHepat Summit: agenda evenimentului
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”