Află care sunt alimentele ce întârzie îmbătrânirea creierului

Consumul de căpşune şi fructe de pădure poate încetini procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 2 ani şi jumătate, demonstrează un studiu realizat pe femei şi citat de site-ul Descopera.ro.
Autor: Elena Nistor
Află care sunt alimentele ce întârzie îmbătrânirea creierului

Consumul de căpşune şi fructe de pădure poate încetini procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 2 ani şi jumătate, demonstrează un studiu realizat pe femei şi citat de site-ul Descopera.ro.

Experţii cred că beneficiile provin din conţinutul ridicat de flavonoide (compuşi antioxidanţi care ne protejează împotriva unei game largi de boli), pe care îl deţin aceste fructe.

În urma cercetărilor s-a constat că un consum moderat de afine şi căpşune încetineşte declinul cognitiv la femeile vârstnice. Mai mult, în cazul femeilor care au consumat cantităţi considerabile de asemenea fructe întârzierea declinului cognitiv a atins 2 ani şi jumătate.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 121.700 de femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani şi care, începând cu 1976, au completat periodic chestionare legate de starea de sănătate şi stilul de viaţă. Între 1995 şi 2001, din 2 în 2 ani, participantelor care aveau peste 70 de ani li s-au evaluat funcţiile cognitive. În urma cercetărilor s-a constat că un consum moderat de afine şi căpşune încetineşte declinul cognitiv la femeile vârstnice. Mai mult, în cazul femeilor care au consumat cantităţi considerabile de asemenea fructe întârzierea declinului cognitiv a atins 2 ani şi jumătate.

Cercetătorii sunt de părere că stresul şi inflamaţiile contribuie la deteriorarea cognitivă, iar nivelul crescut de flavonoide are rolul de atenua aceste efecte. De asemenea, antioxidanţii au rolul de a neutraliza radicalii liberi, acei atomi care pot deteriora membranele celulelor şi ADN-ul.


Află mai multe pe www.descopera.ro