Dieta de nevoie

organizatia World Vision Romania deruleaza, in perioada aprilie – septembrie 2009, campania de strangere de fonduri “Daruieste speranta”.
  • Publicat:
Dieta de nevoie
Dieta de nevoie

Fiecare dintre noi stie la cate provocari trebuie sa facem fata zi de zi in lupta cu kilogramele in plus si la cate sacrificii trebuie sa ne supunem adesea pentru a ne mentine in forma.

Nu-i asa ca iti alegi cu grija alimentele pe care le consumi si renunti la unele „capricii culinare” in incercarea de a avea un corp de invidiat?

Daca pentru noi saritul unei mese este insa o alegere pe care o facem din dorinta de a avea silueta mult visata, pentru mii de copii din Romania foametea si saracia sunt o realitate in care traiesc impreuna cu familiile lor si care ii condamna la o viata la limita subzistentei.

Daruieste speranta unor copii amarati

Pentru a ajuta macar o parte din acesti micuti sa aiba o viata normala, organizatia World Vision Romania deruleaza, in perioada aprilie – septembrie 2009, campania de strangere de fonduri “Daruieste speranta”. Aceasta initiativa isi propune sustinerea comunitatilor grav afectate de saracie, mai ales acum, in contextul crizei economice mondiale. Campania va ajuta 550 de copii si 160 de familii din comunele Golaesti si Vladeni, judetul Iasi, sa nu mai sufere de foame si sa aiba parte de lucruri esentiale pentru sanatate.

Pentru acesti micuti, frigul si umezeala, boala, suferinta si lipsurile in general sunt lucruri absolut normale. Am lansat aceasta campanie pentru ca nu vrem si nu putem sa ramanem nepasatori in fata suferintei copiilor nostri, viitorul nostru. (…) Haideti sa facem un mic efort pentru a aduce putina lumina in viata celor mai putin norocosi”, a declarat Adela Simionescu, Marketing Manager, World Vision Romania.

In ce consta campania?

Initiativa consta in lansarea pe site-ul www.worldvision.ro a unui magazin virtual prin care oricine poate dona diverse sume de bani pentru produse ce acopera nevoile de baza ale copiilor si familiilor lor.

Fondurile ce se vor strange in urma acestei campanii vor fi folosite pentru a sprijini copiii si familiile defavorizate din comunele Golaesti si Vladeni dandu-le acestora posibilitatea sa depaseasca starea de saracie in care se afla. Aproape jumatate din locuitorii de aici nu au un loc de munca, singura lor sursa de venit fiind alocatia copiilor.

Cum poti ajuta?

Cu doar un click, orice persoana fizica sau companie poate ajuta acum copii si familii din unul din judetele cele mai afectate de saracie din Romania sa aiba o viata mai usoara. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe www.worldvision.ro si sa selecteze din lista produsul pe care vrea sa il daruiasca, sa completeze cateva date de identificare si sa aleaga modalitatea preferata de plata.

89% din teritoriul Romaniei, ocupat de sate

Conform Studiului asupra saraciei realizat de World Vision Romania la sfarsitul anului 2006, in Romania exista cel mai ridicat procent de populatie rurala dintre tarile Europei Centrale si de Est: aproximativ 45% din populatie traieste in mediul rural, pe o suprafata de 89% din teritoriul tarii.

Zonele cu risc ridicat de excludere de la educatie din cauza saraciei sunt cele rurale din judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita (in regiunea de Sud), Botosani, Iasi, Vaslui (in regiunea de NE) si Vrancea, Buzau, Braila, Galati (in regiunea de SE) – conform CASPIS: Harta saraciei in Romania, 2004. In aceste regiuni, peste 30% din populatia de 15 ani nu a absolvit nici o scoala sau a absolvit doar scoala primara.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân