Cele 8 trucuri care te ajuta sa slabesti

Bineinteles ca ai incercat diverse diete pana acum... Si ai slabit si te-ai ingrasat la loc. Nu prea mai gasesti motive sa incerci si alte diete. Ai scapat de toate prajiturile din casa si probabil ca ai refuzat politicos atunci cand ti s-a oferit una. Da
  • Publicat:
Cele 8 trucuri care te ajuta sa slabesti
Cele 8 trucuri care te ajuta sa slabesti

Daca nu este prima data cand slabitul se afla pe lista ta de rezolutii, atunci probabil ca nu ai avut motivatia necesara pentru a tine o dieta pana in momentul in care sa-ti atingi scopul. S-a demonstrat de-a lungul timpului ca nu este suficient sa ai grija ce mananci si sa faci exercitii fizice pentru a slabi. Foarte importanta este si atitudinea. Incercarea de a ajunge la o anumita greutate si de a o mentine constanta este un proces de durata si uneori este usor sa cedezi inainte de a-ti atinge scopul. Daca folosesti trucurile psihologice adecvate, sansele ca dieta ta sa fie un adevarat succes pot creste. Iata cateva trucuri psihologice care iti vor alimenta motivatia:

1. Stabileste-ti scopuri realiste!
Primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cant te hotarasti sa incepi o dieta este acela de a-ti stabili scopurile. Daca iti impui scopuri nerealiste, cum ar fi acela de a slabi 10 kilograme intr-un timp foarte scurt, nu faci altceva decat sa iti compromiti din start demersul de a slabi. In schimb, vei putea sa iti urmezi dieta daca ai teluri mai putin pretentioase, cum ar fi sa slabesti cateva kilograme sau sa ajungi la o masura mai mica la haine. Micile victorii pe care le vei avea pe parcurs te vor motiva sa mergi mai departe.

2. Nu te grabi!
O dieta de succes debuteaza prin schimbari importante in stilul de viata. Si asta nu se intampla peste noapte. Sunt mai mari sansele de a nu te ingrasa la loc daca slabesti cate putin, treptat. Persoanele care se infometeaza devin iritabile si au o rata mai mare a esecului. Daca vei reduce in jur de 200 de calorii din alimentatia zilnica nici nu iti vei da seama ca urmezi o dieta iar kilogramele pierdute nu se vor pune la loc.

3. Tentatiile sunt prezente
Oricine se lasa ispitit din cand in cand. Cateodata este chiar foarte greu sa faci fata tentatiilor. Prin urmare, daca iti doresti foarte tare sa gusti un aliment care nu este permis in dieta ta, te poti lasa prada tentatiei. Pericolul este acela de a cadea in cealalta extrema si sa te gandesti: “Daca am luat o bomboana de ciocolata am calcat stramb si deci pot manca toata cutia ca oricum nu mai conteaza”.

4. Nu fi perfectionista!
Si ce daca ai luat si tu o lingurita de inghetata? Perfectionismul poate sta in calea in calea succesului uneori. Daca privesti acea mica lingurita ca pe un mare esec, te poti descuraja singura. Uita de micile scapari.

5. Gaseste-ti “parteneri de suferinta”!
Este greu sa faci schimbari majore in viata ta cand inoti singur impotriva curentului. De aceea, daca vei gasi alte persoane care vor sa slabeasca, misiunea ta va fi mult usurata. Vei avea cu cine sa te sfatuiesti si te vei bucura de suportul cuiva care iti va intelege nevoile.

6. Ai rabdare!
Ai facut tot ceea ce trebuia. Ai mancat corect, ai facut exercitii fizice si ai observat cum cantarul indica din ce in ce mai putine kilograme. Dar la un moment dat, nu se mai intampla nimic. Tu faci in continuare tot ceea ce trebuie dar numarul kilogrameleor nu mai scade… Nu intra in panica. Este un lucru perfect normal in procesul de slabire. Ceea ce trebuie sa faci mai departe este sa mai reduci cateva calorii zilnic sau sa faci cateva exercitii fizice in plus. Vei observa cum kilogramele vor incepe iar sa dispara.

7. Rasplateste-te!
A tine o dieta nu este tocmai ceva distractiv… Este chiar destul de dificil. Micile recompense pe care ti le oferi cand mai slabesti cateva kilograme te pot ajuta sa mergi mai departe. Dar recompensele nu trebuie sa aiba nici o legatura cu mancarea, cum ar fi de exemplu: “am mai slabit cateva kilograme deci pot sa ma rasplatesc cu o ciocolata”. Stabileste teluri destul de usor de atins si ofera-ti recompense cand le atingi. Recompensele ar putea fi un masaj, o noua pereche de pantofi, o baie relaxanta, etc.

8. Impune-ti un plan de mentinere!
Pentru multi oameni, a slabi este mult mai usor decat a mentine greutatea constanta. Este important de retinut ca a manca sanatos este un plan pentru intreaga viata, nu o etapa trecatoare. Daca ai avut probleme in trecut cu mentinerea greutatii constante dupa ce ai slabit, trebuie sa iti faci din timp o strategie de mentinere.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Scapa de ultimele 5 kilograme!
Scapa de ultimele 5 kilograme!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân