Cea mai sănătoasă zi de Crăciun!

Ziua de 25 Decembrie este una dintre cele mai frumoase zile din an. E vacanţă, e Crăciunul, cadourile sunt sub brad şi familia în jurul lui. Dar 25 decembrie poate fi şi cea mai sănătoasă zi din an.
  • Publicat:
Cea mai sănătoasă zi de Crăciun!

Ziua de 25 Decembrie este una dintre cele mai frumoase zile din an. E vacanţă, e Crăciunul, cadourile sunt sub brad şi familia în jurul lui. Dar 25 decembrie poate fi şi cea mai sănătoasă zi din an.

Dimineaţa. Te trezeşti ca într-o zi de vacanţă, încet, că doar l-ai pândit pe Moş Crăciun până târziu. După un mic dejun foarte uşor, un ceai cald şi puţine râsete cu cei dragi, eşti gata să începi ziua.

Dacă afară ninge şi zăpada s-a depus, e păcat să nu faci puţină mişcare de sezon. Curăţă maşina sau dă zăpada la o parte din faţa casei! Poţi să te joci şi cu bulgări sau să faci oameni de zăpadă, dar numai dacă te poţi opri la un moment dat! Intră în casă, încălzeşte-te sau răcoreşte-te, după caz, şi să înceapă pregătirile pentru sărbătoare.

Nimic nu îţi satisface mai mult simţurile decât o masă de Crăciun plină de bunătăţi şi familie. Dar până una alta, masa trebuie pregătită. Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este să foloseşti numai ingrediente naturale şi sănătoase.
Nu trebuie să lipsească legumele.

Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare şi ajută digestia, dau şi o savoare unică mâncării. O salată de crudităţi cu ulei de măsline este perfectă pentru antreu. Folosiţi numai carne slabă. Imaginează-ţi ce gust au cele mai bune sarmale de vită în sos de vin roşu sau cât de apetisantă este piftia de curcan cu mămăligă fierbinte.

Peştele este alternativa perfecta pentru orice tip de carne. Nimic nu se compară cu un borş tradiţional de peşte! Ananasul, portocalele, mandarinele, kiwi-ul, papaya, strugurii, cu puţin iaurt, amestecate sau simple, toate sunt perfecte pentru desert, salate sau chiar mâncăruri gătite. Însă, oricare ar fi meniul tău de Crăciun, este absolut necesar să mănânci şi să bei cu moderaţie.

Până să ajungă invitaţii nu uita de lenevit. E vacanţă şi seara abia începe, aşa că înainte să se audă soneria ai timp să te odihneşti. Şi, nu uita!

Mănânci şi sănătos şi gustos şi astfel noul an nu va începe şi cu o nouă dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân