Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Argentina- zilnic 2 portii de carne

Argentina- zilnic 2 portii de carne Argentina- zilnic 2 portii de carne La "almuerzo" (pranz) se consuma carne cu legume sau salata. Dupa ce isi termina programul de lucru, inaintea cinei, argentinienii merg la confiterías (cafenele) sa bea cafea asortata cu picadas un gen de aperitiv compus din bucatele de branza, midii, salam, ansoa, masline si alune. Cafenelele din Buenos Aires joaca un rol foarte important in viata sociala, culturala si in mediul de business. Aici oamenii isi intalnesc prietenii sau partenerii de afaceri, joaca domino sau stau de vorba. Multe cafenele sunt afiliate unor grupuri cultural artistice, politice, literare sau studentesti. Cena (nu mai este nevoie de traducere) este cea mai bogata masa a zilei si in 99% din farfurii se gaseste carne de vita. De ce? Pe langa gustul bun, nu are multe calorii, contine putin colesterol. Explicatia? Animalele mananca iarba de pampas si nu sunt hranite cu furaje industriale. Clasica greseala a neinitiatilor in bucataria argentiniana este sa nu manance la pranz portia de carne, pentru ca vor fi cu siguranta, tentati sa manance seara doua portii... La un asa mare consum de carne de vita exista si foarte multe retete. De exemplu, "Parrilada" este friptura in sange. "Churrasco" este friptura la gratar si "Milanesa" este o friptura bine patrunsa de foc, data prin pesmet. La petrecerile in aer liber argentinienii pregatesc "asado" (carne fripta pe un gratar mare). Multe restaurante argentiniene ofera "asado con cuero", adica friptura la gratar cu tot cu pielea animalului.
Branzeturi de top

Branza Sardo din lapte de vaca – este tare, sarata, se combina cu paste sau poate da aroma unei supe ori se mananca alaturi de vegetale.
Branza Capilla – nici un gurmand de talie internationala nu se lauda ca stie cele mai gustoase branzeturi fara sa includa si „Capilla” din lapte de oaie. Pe langa savoare, este bogata in proteine si contine mai putina lactoza decat suratele ei din lapte de vaca. Se fabrica de catre fermierii din regiunea La Carlota del Monte de langa Buenos Aires din laptele oilor rasa Milchscahf.
Branza de capra Provolette – in mod traditional se serveste inainte de carnea la gratar. Este facuta din lapte de capra pasteurizat. Acest sortiment este asezonat cu piper dulce, oregano si ulei de masline. Pentru un gust deosebit se poate pune putin mustar dijon si se lasa cateva minute pe gratar.
Magnasco Edam – bilutele de branza din lapte pasteurizat de vaca se servesc alaturi de orez, legume sau paste. Exista si sortimente de branza Magnasco Edam cu ierburi fine, ardei si caprese.
Branza de oaie cu vin Malbec – pentru a nu mai lua o bucatica de branza si o gura de vin, argentinienii au avut o idee practica, combinand cele doua. Astfel s-a nascut branza de oaie cu vin Malbec, care a capatat culoarea vinului.

Delicatese argentiniene

Dulce de Leche – produs autentic argentinian, este o mixtura intre lapte fierbinte, zahar si vanilie. Laptele de vaca este preluat imediat dupa recoltare si pastrat in niste cuve speciale pentru a nu isi pierde din calitati. Are foarte multi nutrienti si poate fi consumat ca atare sau intins pe paine, la fel ca untul.
Miere de eucalipt – vine din regiunile centrale ale Argentinei si are un gust dulce mentolat, care denota prezenta polenului de eucalipt. Are culoarea chihlimbarului si foarte multe valori medicinale, fiind folosita in vindecarea afectiunilor respiratorii.


Sos Chimichurri
Ingrediente: - jumatate de cana ulei de masline - un sfert de cana de otet de vin rosu - 2 cepe mari maruntite - o lingurita de usturoi maruntit - 2 legaturi de patrunjel taiat - o lingurita de oregano uscat - un varf de cutit de boia de ardei - o lingurita jumatate de sare - o lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cu un tel uleiul si otetul. Se adauga si ingredientele ramase, iar dupa gust, se mai adauga condimente. Pentru a capata un plus de savoare, sosul Chimichurri trebuie tinut la temperatura camerei si preparat cu cel putin o ora inainte de a fi servit alaturi de carne la gratar. Ingredientele sunt pentru o cana si jumatate de sos.



Exclusiv Online - 19.12.2006
Taguri: Argentina-, zilnic, 2, portii, de, carne
Citește pe descopera.ro
Om de ştiinţă: Măsurile luate de Italia în lupta cu COVID-19 sunt GREŞITE Om de ştiinţă: Măsurile luate de Italia în lupta cu COVID-19 sunt...
Un aparat de RESPIRAT pentru pacienţii COVID-19 poate fi folosit în afara secţiilor ATI Un aparat de RESPIRAT pentru pacienţii COVID-19 poate fi folosit în...
Berbec Berbec 21 March - 20 April

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Gandul.ro
Andreea Marin, în lacrimi la GÂNDUL LIVE: Noi nu dormim de 10 zile, stăm în casă cu copiii, dar nu avem timp să vorbim cu ei, deoarece suntem MEREU pe telefoane! SMS la 8825 pentru DONAȚII Andreea Marin, în lacrimi la GÂNDUL LIVE:...
ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ApropoTv.ro
Yoga şi meditaţie pentru a face faţă anxietăţii coronavirusului Yoga şi meditaţie pentru a face faţă...
Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Go4it.ro
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească...
Cum să îţi plăteşti facturile de la...
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
ProMotor.ro
Este OFICIAL! Vestea de ultimă oră de la RAR pe care trebuie s-o știe toți șoferii Este OFICIAL! Vestea de ultimă oră de...
Nu este păcăleală de 1 aprilie: Dacia...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce...
Descopera.ro
Deja se ÎNTÂMPLĂ! Previziunile care vor ZGUDUI lumea in anul 2020 Deja se ÎNTÂMPLĂ! Previziunile care vor...
Specialişti medicali de TOP, despre coronavirus:...
ARMA folosită de Germania în lupta cu...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .