Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Argentina- zilnic 2 portii de carne

Argentina- zilnic 2 portii de carne Argentina- zilnic 2 portii de carne La "almuerzo" (pranz) se consuma carne cu legume sau salata. Dupa ce isi termina programul de lucru, inaintea cinei, argentinienii merg la confiterías (cafenele) sa bea cafea asortata cu picadas un gen de aperitiv compus din bucatele de branza, midii, salam, ansoa, masline si alune. Cafenelele din Buenos Aires joaca un rol foarte important in viata sociala, culturala si in mediul de business. Aici oamenii isi intalnesc prietenii sau partenerii de afaceri, joaca domino sau stau de vorba. Multe cafenele sunt afiliate unor grupuri cultural artistice, politice, literare sau studentesti. Cena (nu mai este nevoie de traducere) este cea mai bogata masa a zilei si in 99% din farfurii se gaseste carne de vita. De ce? Pe langa gustul bun, nu are multe calorii, contine putin colesterol. Explicatia? Animalele mananca iarba de pampas si nu sunt hranite cu furaje industriale. Clasica greseala a neinitiatilor in bucataria argentiniana este sa nu manance la pranz portia de carne, pentru ca vor fi cu siguranta, tentati sa manance seara doua portii... La un asa mare consum de carne de vita exista si foarte multe retete. De exemplu, "Parrilada" este friptura in sange. "Churrasco" este friptura la gratar si "Milanesa" este o friptura bine patrunsa de foc, data prin pesmet. La petrecerile in aer liber argentinienii pregatesc "asado" (carne fripta pe un gratar mare). Multe restaurante argentiniene ofera "asado con cuero", adica friptura la gratar cu tot cu pielea animalului.
Branzeturi de top

Branza Sardo din lapte de vaca – este tare, sarata, se combina cu paste sau poate da aroma unei supe ori se mananca alaturi de vegetale.
Branza Capilla – nici un gurmand de talie internationala nu se lauda ca stie cele mai gustoase branzeturi fara sa includa si „Capilla” din lapte de oaie. Pe langa savoare, este bogata in proteine si contine mai putina lactoza decat suratele ei din lapte de vaca. Se fabrica de catre fermierii din regiunea La Carlota del Monte de langa Buenos Aires din laptele oilor rasa Milchscahf.
Branza de capra Provolette – in mod traditional se serveste inainte de carnea la gratar. Este facuta din lapte de capra pasteurizat. Acest sortiment este asezonat cu piper dulce, oregano si ulei de masline. Pentru un gust deosebit se poate pune putin mustar dijon si se lasa cateva minute pe gratar.
Magnasco Edam – bilutele de branza din lapte pasteurizat de vaca se servesc alaturi de orez, legume sau paste. Exista si sortimente de branza Magnasco Edam cu ierburi fine, ardei si caprese.
Branza de oaie cu vin Malbec – pentru a nu mai lua o bucatica de branza si o gura de vin, argentinienii au avut o idee practica, combinand cele doua. Astfel s-a nascut branza de oaie cu vin Malbec, care a capatat culoarea vinului.

Delicatese argentiniene

Dulce de Leche – produs autentic argentinian, este o mixtura intre lapte fierbinte, zahar si vanilie. Laptele de vaca este preluat imediat dupa recoltare si pastrat in niste cuve speciale pentru a nu isi pierde din calitati. Are foarte multi nutrienti si poate fi consumat ca atare sau intins pe paine, la fel ca untul.
Miere de eucalipt – vine din regiunile centrale ale Argentinei si are un gust dulce mentolat, care denota prezenta polenului de eucalipt. Are culoarea chihlimbarului si foarte multe valori medicinale, fiind folosita in vindecarea afectiunilor respiratorii.


Sos Chimichurri
Ingrediente: - jumatate de cana ulei de masline - un sfert de cana de otet de vin rosu - 2 cepe mari maruntite - o lingurita de usturoi maruntit - 2 legaturi de patrunjel taiat - o lingurita de oregano uscat - un varf de cutit de boia de ardei - o lingurita jumatate de sare - o lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cu un tel uleiul si otetul. Se adauga si ingredientele ramase, iar dupa gust, se mai adauga condimente. Pentru a capata un plus de savoare, sosul Chimichurri trebuie tinut la temperatura camerei si preparat cu cel putin o ora inainte de a fi servit alaturi de carne la gratar. Ingredientele sunt pentru o cana si jumatate de sos.

Exclusiv Online - 19.12.2006
Taguri: Argentina-, zilnic, 2, portii, de, carne
Citește pe descopera.ro
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific....
Descoperire ULUITOARE în materie de sex după ce s-au analizat 210.000 de femei Descoperire ULUITOARE în materie de sex după ce s-au analizat 210.000...
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Fiţi atent la persoanele cu care intraţi în contact în luna februarie, pentru că sub masca prieteniei se poate afla un inaimc cu intenţii incorecte. Promiteţi mai mult decât puteţi face, ceea...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Zf.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici...
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a...
Oraşul din România care a ”ŞTERS”...
BusinessMagazin.ro
O nouă VICTIMĂ a BREXITULUI. O companii auto gigant îşi ÎNCHIDE fabrica din Anglia şi concediază 3.500 de angajaţi O nouă VICTIMĂ a BREXITULUI. O companii...
Una dintre cele mai civilizate ţării din...
Descopera.ro
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru...
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe...
Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ...
Mediafax.ro
O adolescentă a avut parte de supriza vieţii sale, după ce s-a trezit dintr-o comă de patru zile. Nimeni nu ştia că avea un organ în plus care a ascuns o REALITATE zguduitoare | FOTO O adolescentă a avut parte de supriza vieţii...
Statele Unite trimit un distrugător în...
GÂNDURILE lui Cristoiu: Ghiţă are o casetă...
Gandul.info
Rusia intenţionează s-o ”rupă” cu Internetul mondial, pentru o oarecare perioadă de timp. Marian Sultănoiu atrage atenţia că şi ministrul Culturii din România crede că Internetul îi îndreaptă pe tineri spre alte direcţii decât cele NORMALE Rusia intenţionează s-o ”rupă” cu...
Preşedintele PSD, în postura de VICTIMĂ....
Traficanţii de copii romi din Ţăndărei...
ProSport.ro
Motivul real din spatele cutremurului provocat de Simona Halep în lumea tenisului! S-a aflat, după două zile de speculaţii Motivul real din spatele cutremurului provocat...
România şi-a pus speranţe în el, dar...
Simona Halep, luată prin surprindere: "Eşti...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Samsung va lansa cel mai SCUMP telefon de până acum! Nici măcar APPLE nu a avut curaj să ceară atât de mult Samsung va lansa cel mai SCUMP telefon de...
Este cel mai SCUMP iPhone şi cel mai rapid?...
Iată cum arată telefonul PLIABIL de la...
ProMotor.ro
Un şofer face o manevră IMPOSIBILĂ într-un tunel. Câtă presiune pe o SKODA FABIA! - VIDEO Un şofer face o manevră IMPOSIBILĂ într-un...
A parcurs PESTE 1,6 MILIOANE DE KM cu această...
Brandul din România care introduce DEVIZUL...
ULTIMA ORĂ
O adolescentă a avut parte de supriza vieţii sale, după ce s-a trezit dintr-o comă de patru zile. Nimeni nu ştia că avea un organ în plus care a ascuns o REALITATE zguduitoare | FOTO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.