Apa cu lămâie: cât este de bună pentru sănătate?

Despre consumul de apă cu lămâine cu siguranţă ai auzit multe poveşti, dar cât este de bună această băutură pentru sănătate?
  • Publicat:
Apa cu lămâie: cât este de bună pentru sănătate?
FOTO: shutterstock / Apa cu lămâie: cât este de bună pentru sănătate?

Am întâlnit de-a lungul timpului mulţi iubitori ai apei cu lămâie şi i-am înţeles perfect. Să nu uităm că este chiar preferată de multe vedere atunci când vine vorba de stil alimentar şi menţinerea siluetei. Alegerea este una sănătoasă, mai ales că această băutură banală are capacitatea de a hidrata intens organismul, de a preveni apariţia pietrelor la rinichi, menţine digestia, oferă strălucire pielii şi te ajută să scapi de kilogramele în plus. Curioasă să aflu cât este de sănătoasă pentru organism, am căutat atât păreri pro, cât şi contra.

Dacă Gisele şi Gwyneth jură că apa cu lămâie este sănătoasă, poate că ar trebui să le credem, dar nu înainte de a ne informa în privinţa efectelor pe care le poate avea asupra sănătăţii noastre. Din fericire, apa cu lămâie are un conţinut mare de vitamina C, antioxidanţi şi un anumit tip de fibre care poartă numele de pectină. Singura problemă este că antioxidanţii şi fibrele despre care vorbim se găsesc în pulpa citricelor, iar ca să beneficiezi de ele, trebuie să consumi şi pulpa.

Un alt aspect mai puţin plăcut ţine de aciditatea pe care lămâia o conţine şi care poate afecta smalţul dinţilor, ceea ce în timp poate rezulta deteriorarea lor sau producerea sensibilităţii dentare. Însă, pentru că hidratarea este esenţială pentru sănătatea noastră, putem folosi acest obicei în lupta cu kilogramele în plus. Ştim cum se zice, că atunci când simţim că ne este foame, să bem apă, pentru a nu ne lăsa păcăliţi de această senzaţie. În realitate, suntem doar deshidrataţi şi nu este nevoie să ne ducem la sertarul cu gustări.

Bineînţeles, comparativ cu alte băuturi carbogazoase sau care conţin îndulcitori, apa cu lămâie este cea mai bună alegere, pentru că are zero calorii. Nu te aştepta însă să vezi diferenţe majore într-un timp relativ scurt, dar încearcă totuşi să o consumi cu moderaţie pentru a nu afecta sănătatea dinţilor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”