Adriana Petrescu: “Sport, nu chirurgie estetică!”

Ne-am întâlnit cu Adriana dis de dimineaţă în sala de sport. Conştiincioasă şi disciplinată aplică din totdeauna câteva reguli simple, dar de efect, pentru menţinerea sănătăţii şi stării de bine: este dependentă de mişcare, nu mănâncă seara, nu consumă alcool şi nici cafea şi nu pierde nopţile.
  • Publicat:

Ne-am întâlnit cu Adriana dis de dimineaţă în sala de sport. Conştiincioasă şi disciplinată aplică din totdeauna câteva reguli simple, dar de efect, pentru menţinerea sănătăţii şi stării de bine: este dependentă de mişcare, nu mănâncă seara, nu consumă alcool şi nici cafea şi nu pierde nopţile. 

Soţia antrenorului Dan Petrescu, are 39 de ani şi este mamă unei fetiţe de 7 ani.

CSÎD: Cum a început povestea ta cu sportul?

Adriana Petrescu: Legătura cu sportul a început când aveam 15 ani, atunci când am mers prima oară la o sală de fitness, am fost atrasă şi mi-am făcut abonament. Am rămas fidelă. Mie îmi place mult să alerg în parc, nu pot merge la clase – nu mă simt confortabil atunci când sunt mulţi oameni la sport. Prefer să fac fitness singură sau ajutată de un profesor. Aşa simt că fac exerciţiile mult mai corect şi apar rezultatele dorite.

CSÎD: Cum ţi se pare că au evoluat sălilele de sport faţă de prima vizită?

Adriana Petrescu: Foarte mult, din punct de vedere al tehnologiei. Dar nu asta contează. Când vrei să faci sport o faci oricum, şi în orice condiţii. Poţi merge la un aparat care îţi numără mişcările, dar nu înseamnă că dacă nu ai acel aparat nu poţi să-ţi întreţii forma fizică. Mereu există soluţii.

CSÎD: În călătoriile tale faci sport?

Adriana Petrescu: Da, merg la sală. De obicei, după sală urmează un răsfăţ, saună, masaj şi cină romantică.

CSÎD: La voi în familie sportul este pe primul loc.

Adriana Petrescu: Da, pot spune că sportul este pe primul loc. Dar Dan face alt tip de antrenamente: stretching, exerciţii pentru picioare, bicicletă. El are probleme cu spatele. Nu facem acelaşi gen de exerciţii. Dar ne mai întâlnim în sală. Altfel, discutăm despre sport, mai exact despre fotbal. Fotbalul domină în casă.

CSÎD: Ce admiri la sportul rege?

Adriana Petrescu: (râde) Cel mai mult îmi place când câştigă echipa lui Dan. E un stres mare care se acumulează. Ne bucurăm din toată inima când meciul se termină victorios. Când sunt înfrângeri, suferim cu toţii. Şi de la distanţă. Acum, soţul meu antrenează în China, iar echipa pe care o antrenează a câştigat Super Cupa Chinei. (zâmbeşte) Am fost acolo, dar nu pot sta prea mult pentru că fetiţa are nevoie de mine. Şi atunci mă împart. Îmi e greu să merg cu fetiţa acolo, căci este departe şi nu poate lipsi prea mult de la şcoală.

CSÎD: Eşti un susţinător moral al soţului tău?

Adriana Petrescu: Da, sunt un susţinător moral, vorbim foarte mult la telefon. Fără comunicare nu se poate. O relaţie la distanţă de 12 ani, fără comunicare, respect şi iubire nu rezistă. Ca de altfel nici o relaţie. Apropo de relaţii la distanţă, devine mai complicat când sunt copii la mijloc, pentru că trebuie să-i muţi de la o şcoală la alta. Dacă Dan va avea un contract în Anglia, va fi mai uşor. Fetiţa are deja 7 ani şi nu o putem debusola mutând-o de colo colo. Aşa că ne focusăm pe educaţia copilului, eu mă axez pe asta, suplinesc şi lipsa tatălui. Îl susţinem pe tati de la distanţă. E greu, nu e uşor deloc chiar. Citisem un interviu al Victoriei Beckham ea şi copiii s-au tot mutat după David. Şi ea punea accentul pe comunicare în cuplu. Oricum, fără sacrificii nu se poate ajunge nicăieri.

CSÎD: Mulţi se întreabă ce faci?

Adriana Petrescu: Eu fac multe! Mă ocup de afacerile familiei şi o fac bine ca orice.Şi mă ocup de două proiecte despre care sunt foarte entuziasmată, dar care sunt secrete moment. Dar e important să locuim aici a face un business. Nu sunt doar soţia antrenorului Dan Petrescu, eu sunt o luptătoare, o femeie independentă. Şi mamă. Când ai un copil te ocupi toată ziua de el: după şcoală sunt alături de ea, o susţin mergem la pian, la sport împreună, la dansuri. Dar vreau să mă focusez în perioada următoare mai mult pe mine şi pe proiectele noi.  

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti pielea?

Adriana Petrescu: Până la 39 de ani nu am încălcat-o niciodată această regulă – demachierea foarte strictă. Până nu simt că s-a curăţat perfect tenul nu mă culc, apoi aplic o cremă hidratantă, loţiuni tonice. Apoi, săptămânal merg la prietena mea dr. Ana Maria Nedelcu – îmi face tratamente personalizate. În sezonul rece, îmi face măşti hidratante, cu vitamine. Eu plec şi iarna la căldură şi atunci tratamentele alternează. P`nă acum nu am încercat mezoterapie şi nimic din ceea ce presupune injecţii. Îmi este teamă. Dar îmi place dermapen şi ador efectul de după al procedurilor cu oxigen făcute în cabinetul dermatologului. În ceea ce priveşte machiajul: am un look natural. Folosesc fond de ten, îmi plac cele de la Armani, mascara, gloss. Atunci când sunt în Spania, aplic protecţie solară tot timpul anului. Acolo nu mai aplic fond de ten zi de zi, ca aici. Şi pe cea mică la fel – vara o dau mereu cu protecţie solară.

CSÎD: Apropo de îngrijirea pielii, ţi-ai scos de curând o aluniţă. Cum te-ai hotărât?

Adriana Petrescu: În primul rând, toate aluniţele trebuie monitorizate de către un medic dermatolog regulat. Sunt acum multe centre şi în Bucureşti. Această aluniţă era localizată într-o zonă unde era expusă agăţării şi am operat-o chirurgical. Nu era periculoasă.Şi aluniţele fetiţei le monitorizez. 

CSÎD: Ce te-a învăţat experienţa ta de model?

Adriana Petrescu: Modellingul a fost o experienţă interesantă. Am început în Germania şi acolo se pune mare accent pe punctualite, seriozitate pe stilul de viaţă echilibrat. De mică, m-am obişnuit într-un anumit fel. Nu am fost obişnuită cu mâncăruri grase, nici cu mâncăruri cu sosuri. Nu au cum să-mi placă acum la 39 de ani. Aşa este şi fetiţa mea – evident ea are o alimentaţie specifică vârstei ei, dar nu este atrasă de mâncărurile grele. Îi plac salatele, carnea la grătar, peştele, supe, ciorbiţe. Revenind la modeling – având o dietă riguroasă, nu am avut probleme de greutate, nu am ţinut diete. Exceptând perioada sarcinii când am luat în greutate 12 kg, pe care le-am dat uşor jos fără cel mai mic efort. Am făcut sport până în luna a 8 –a. Evident, exerciţiile specifice gravidităţii – astfel încât să nu afecteze fătul.

CSÎD: Ai gene bune în familie?

Adriana Petrescu: Da, am gene bune. Mama mea la 55 de ani nu are probleme cu silueta, are o piele frumoasă. La mine este o combinaţie de gene bune şi disciplină. Dacă cineva îţi spune că arăţi mai tânăr – clar este pentru că respecţi organismul. Toate au o explicaţie. Faptul că nu bei, nu fumezi. Eu nu mănânc târziu, nu mănânc după ora 20.00. Mă şi culc devreme. De asemenea, nu pot trăi fără sport, chiar dacă nu ajung în fiecare zi la sală. Sportul îmi dă tonus şi îmi asigură starea de bine. Apropo, am observat că s-a creat un trend prin doamne şi domnişoare: mersul la chirurg pentru corectarea diverselor aspecte inestetice. Eu le sfătuiesc să facă sport. Şi apar rezultate!

CSÎD: Îmi ziceai că eşti o adeptă a remediilor naturale.

Adriana Petrescu: Încerc şi sunt ani buni în care iau vitamina C, 1.000 mg pe zi şi asta cred că m-a ţinut departe de răceli. Eu călătoresc mult, stau mult în avioane, în aeroporturi şi simt că vitamina C mă ajută. Acum se găsesc şi în România. Sunt fan cătină, nu pot trăi fără miere de Manuka. Şi când e răcită feţita funcţionează. Mulţumesc lui Dumnezeu, de ani de zile nu am mai luat antibiotice. Sunt sigură că şi sportul ajută la întreţinere sănătăţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”