5 produse care te pot îngrăşa

Le consumi deseori, dar ştii cât sunt de periculoase atunci când duci o bătălie cu kilogramele. Iată care sunt alimente de care trebuie să te fereşti când eşti la dietă, dar nu numai!
  • Publicat:
5 produse care te pot îngrăşa

Ştii că prăjiturile, gogoşile şi pastele nu trebuie să facă parte din meniul tău atunci când vrei să slăbeşti, dar ce zici de alimentele congelate? Crezi că îţi pot strica relaţia cu silueta mult visată? Iată o listă cu produse aşa zise sănătoase şi ”calităţile” la care trebuie să te gândeşti de două ori înainte de a le consuma.

Alimentele îngheţate

Mâncărurile îngheţate sunt, de multe ori, soluţia ideală pentru mulţi dintre noi. Sunt ieftine, uşor de achiziţionat şi de pregătit. Talia ta va avea însă de suferit. Cele mai multe produse congelate sunt încărcate cu sodiu, o cantitate mult prea mare pentru o singură masă, şi alţi aditivi sintetici. Sarea este, de asemenea, din belşug, pentru că face gustul acestora mai bun. Şi ca şi cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, alimentele îngheţate nu conţin suficiente fibre suficiente pentru a-ţi da senzaţia de saţietate, aşa că într-un timp scurt poţi să ajungi din nou în bucătărie.

Dacă trebuie să mănânci o masă din produse congelate, adaugă şi o porţie sau de două de legume, asta pentru a beneficia de o cantitate mai mare de fibre şi pentru a dilua sodiul.

Smothie-ul

Smoothie-ul preparat acasă poate fi total diferit de cel achiziţionat dintr-un restaurant. Dacă îl faci singur, măsoară cantitatea exactă de fructe de lapte şi evită îndulcitorii suplimentari. Multe produse prefabricate conţin cam 600 – 1000 de calorii şi sunt încărcate cu zahăr.

„O femeie de înălţime medie, care încearcă să piardă în greutate, ţine, probabil, o dietă bazată pe 1.200-1.400 de calorii. Dacă va consuma un lichid cu 1000 de calorii poate să saboteze cu uşurinţă orice efort de scădere în greutate”, spune nutriţionistul Toby Amidor.

Sucul de aloe vera

În cea mai mare parte, sucul de aloe vera este făcut cu gel de aloe vera, apă sau ceai, la care se adaugă îndulcitori şi arome naturale. Dacă sucul de aloe vera are beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate şi proprietăţile anti-îmbătrânire, aici niciuna dintre aceste afirmaţii nu este dovedită ştiinţific. „Deşi aloe vera conţine cantităţi mari de antioxidanţi, are o aromă uşor amară, asemănătoare cu cea dată de citrice, este greu de consumat. De asemenea, are proprietăţi diuretice, iar atunci când este administrat în cantităţi mari poate duce la pierderea potasiului din organism”, adaugă specialistul. 

Popcornul

Floricele reprezintă o grămadă de cereale integrale, aşa că nu este tocmai rău să le incluzi pe lista de cu alimente preferate. Cu toate acestea, popcornul pentru microunde, promovat ca fiind”natural” şi „uşor”,  este încărcat cu ingrediente artificiale, plus sodiu şi unt, ceea ce înseamnă o avalanşă de calorii.

Chipsurile vegetale

Chiar dacă sunt vegetale, nu sunt automat şi sănătoase. Nu te lăsa păcălit de strategiile de marketing. Majoritatea alimentelor nu sunt la fel de sănătoase pe cât sunt de promovate, iar în această categorie intră şi chipsurile vegetale. Este mult mai bine să consumi legume proaspete decât versiuni sintetice şi prelucrate.

Ba mai mult, poţi încerca să îşi faci propriile tale chips-uri. Feliezi legumele, cum ar fi vânăta, morcovul şi dovlecelul, le tai subţiri, le umezeşti cu puţin ulei de măsline şi le pui la cuptor.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”