Zollinger-Ellison ( sindromul)

[sindromu Zollinger-Ellison ]

Ulcere multiple la nivelul stomacului si a duodenului insotite de o inflamatie locala, provocate de de aciditate gastrica excesiva. Aciditatea gastrica excesiva este data de hipersecreţia unui hormon digestiv (gastrina), de către una sau mai multe tumori benigne sau maligne ce au evoluţie foarte lentă.

Sindromul Zollinger-Ellison poate fi dobân­dit si atunci se manifesta izolat, fie este ereditar si  se caracterizeaza printr-o hiperfuncţie a mai multor glande endocrine (cu atingerea altor glande endocrine).

Tratametul medicamentos reduce hipersecretia acidă a celulelor gastrice ce permite vindecarea ulcerelor, insotit de ablaţia chirur­gicală (tumorii), asociată chimioterapie în caz de metastaze.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica