Zollinger-Ellison ( sindromul)

[sindromu Zollinger-Ellison ]

Ulcere multiple la nivelul stomacului si a duodenului insotite de o inflamatie locala, provocate de de aciditate gastrica excesiva. Aciditatea gastrica excesiva este data de hipersecreţia unui hormon digestiv (gastrina), de către una sau mai multe tumori benigne sau maligne ce au evoluţie foarte lentă.

Sindromul Zollinger-Ellison poate fi dobân­dit si atunci se manifesta izolat, fie este ereditar si  se caracterizeaza printr-o hiperfuncţie a mai multor glande endocrine (cu atingerea altor glande endocrine).

Tratametul medicamentos reduce hipersecretia acidă a celulelor gastrice ce permite vindecarea ulcerelor, insotit de ablaţia chirur­gicală (tumorii), asociată chimioterapie în caz de metastaze.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos