Xeroza (xerodermie)

[xerodermie]

Uscare a partii superficiale a pieli ce duce la o fragilitate si o lipsa de suplete cit si o subtiere a epidermului . Dereglarea poate fi izolata, reteaua sangvina este vizibila – pielea este subtire transparenta, deschisa, fina. In alte cazuri poate sa insemne aparitia unor boli dermatologice, aspect aspru, fainos al pielei, solzos in zona gambelor , proeminente de un milimetru în diametru (pe braţe sau pe coapse ).

Tratament consta in inlaturarea produselor cosmetice de uscare a pielii, protejarea la factorii climatici care duc la uscarea pielii: soare, vânt, frig si aplicarea pe piele a unor produse care îi confera starea de hidratare si elasticitate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie