Whipple ( boala)

[boala Whipple]

Infectie rara bacteriana ( bacteria Tropheryma whipplei)  multi-sistemica, care interfera cu capacitatea organismului de a metaboliza grasimile. Infectia afecteaza de obicei intestinul, dar poate afecta orice sistem din corp ( pulmonar, cardiac, articula, ocular si cerebral).

Simptomele sunt in functie de sistemul afectata si pot include diaree,oboseala, scadere in greutate, durere articulara, cit si modificari patologice ale globului ocular si muschilor expresiei faciale, confuzie, ataxie, atacuri, pierderi de memorie si ale vederii.

Diagnosticarea se face prin biopsie, rezonanta magnetica aplicata cerebral,coputer tomograf abdominal si teste de laborator specifice.

Tratamentul se bazeaza pe utilizarea antibioticelor si este indreptat spre eradicarea infectiei si prevenirea complicatiilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.