Whipple ( boala)

[boala Whipple]

Infectie rara bacteriana ( bacteria Tropheryma whipplei)  multi-sistemica, care interfera cu capacitatea organismului de a metaboliza grasimile. Infectia afecteaza de obicei intestinul, dar poate afecta orice sistem din corp ( pulmonar, cardiac, articula, ocular si cerebral).

Simptomele sunt in functie de sistemul afectata si pot include diaree,oboseala, scadere in greutate, durere articulara, cit si modificari patologice ale globului ocular si muschilor expresiei faciale, confuzie, ataxie, atacuri, pierderi de memorie si ale vederii.

Diagnosticarea se face prin biopsie, rezonanta magnetica aplicata cerebral,coputer tomograf abdominal si teste de laborator specifice.

Tratamentul se bazeaza pe utilizarea antibioticelor si este indreptat spre eradicarea infectiei si prevenirea complicatiilor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici