Vulvovaginita

Infectie a vaginului si a vulvei cauzata de un virus, de un parazit sau de o ciuperca, insotita adesea de o umflare locala. Simtome cuprind mincarimi, arsuri la urinare sau la mers, dureri in cadrul actului sexual. In cazul infectiei cu ciuperca ( candida albicans) mincarimea intensa este insotita de secretii abundente cu aspect albicios , inrosire a vulvei a perineului pina la anus , dureri mari in timpul actului sexual.

Diagnosticarea se face in urma examenului ginecologic insotit de  teste de laborator ce scot in evidenta agentul ce a produs infectia .

Tratamentul este in functie de agentul ce a produs infectia ( antiviral/ antibacterian/ antimicozic) si se adreseaza si partenerului actului sexual.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
De la diagnostic, la tratamentul multimodal al cancerului