Vulvovaginita

Infectie a vaginului si a vulvei cauzata de un virus, de un parazit sau de o ciuperca, insotita adesea de o umflare locala. Simtome cuprind mincarimi, arsuri la urinare sau la mers, dureri in cadrul actului sexual. In cazul infectiei cu ciuperca ( candida albicans) mincarimea intensa este insotita de secretii abundente cu aspect albicios , inrosire a vulvei a perineului pina la anus , dureri mari in timpul actului sexual.

Diagnosticarea se face in urma examenului ginecologic insotit de  teste de laborator ce scot in evidenta agentul ce a produs infectia .

Tratamentul este in functie de agentul ce a produs infectia ( antiviral/ antibacterian/ antimicozic) si se adreseaza si partenerului actului sexual.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.