Vegetalism

Regim alimentar lipsit de orice produs de origine animală. Fundamentat  pe principii filosofice, religioase sau igienice, acest regim foarte restrictiv provoacă diferite deficiente, cu precadere în pro­teine. Proteinele vegetale sunt deficitare în anumiţi acizi indispensabili pe care organismul nu ştie să-i sintetizeze şi deci trebuie furnizaţi prin alimentaţie organismului. Acest regim poate induce o lipsa a fierului, zincului, vitamina B12 iar marea abundenţă în fibre agravează acest dezechi­libru inhibând absorbţia intestinală a mineralelor.

Vegetalismul nu este recomandabil in timpul sarcinii, alăptării,la tineri, la persoanele în vârstă, bolnavi şi convalescenţi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică