Vasoconstrictor

Medicament care produce micsoarea in diametru a vaselor provocând contracţia fibrelor musculare. Sunt utilizate în otorinolaringologie pentru a reduce scurgerea şi obstrucţia nazală în cursul rinitelor, sinuzitelor şi rinofaringitelor.

Vasoconstrictoarele administrate pe cale orală pot antrena o uscăciune a gurii, o insomnie, o anxietate, o migrenă, transpiraţii, tulburări digestive

Vasoconstrictoarele administrate pe cale nazală provoacă uneori o senzaţie de uscăciune nazală şi, în caz de utilizare îndelungată, insom­nii, dureri de cap, palpitaţii.

Vasoconstrictoarele nu trebuie să fie folosite mai mult de 7 zile consecutiv. Ele sunt contraindicate în caz de luare de inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) neselectivi şi în timpul primului trimestru de sarcină, în timpul alăptării şi la persoanele care prezintă risc de glaucom cu unghi închis.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.