Vasoconstrictor

Medicament care produce micsoarea in diametru a vaselor provocând contracţia fibrelor musculare. Sunt utilizate în otorinolaringologie pentru a reduce scurgerea şi obstrucţia nazală în cursul rinitelor, sinuzitelor şi rinofaringitelor.

Vasoconstrictoarele administrate pe cale orală pot antrena o uscăciune a gurii, o insomnie, o anxietate, o migrenă, transpiraţii, tulburări digestive

Vasoconstrictoarele administrate pe cale nazală provoacă uneori o senzaţie de uscăciune nazală şi, în caz de utilizare îndelungată, insom­nii, dureri de cap, palpitaţii.

Vasoconstrictoarele nu trebuie să fie folosite mai mult de 7 zile consecutiv. Ele sunt contraindicate în caz de luare de inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) neselectivi şi în timpul primului trimestru de sarcină, în timpul alăptării şi la persoanele care prezintă risc de glaucom cu unghi închis.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice