Vaginita

Inflamaţie a pereţilor vaginali.

Este provocată de cele mai multe ori de o infecţie cu bacterii sau cu ciuperci (Candida albicans, trichomonas, Gardnerella vaginalis), de o reacţie la pre­zenţa unui corp străin (obiect introdus de fetiţe, tampon vaginal uitat), de o alergie la un produs de menţinere a igienei sau de o atrofiere postmenopauzică a vaginului cauzată de o micşorare a secreţiei hormonale.

Inflamaţia se traduce prin pier­deri vaginale anormale (leucoree), uneori sângerânde, printr-o senzaţie de arsură, prin mâncărimi. Raporturile sexuale pot fi dureroase (dispareunie).

In functie de factorul declansator se prescrie tratamentulermenele în cauză.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cum alegi fondul de ten în funcție de tipul pielii?