Vaginita

Inflamaţie a pereţilor vaginali.

Este provocată de cele mai multe ori de o infecţie cu bacterii sau cu ciuperci (Candida albicans, trichomonas, Gardnerella vaginalis), de o reacţie la pre­zenţa unui corp străin (obiect introdus de fetiţe, tampon vaginal uitat), de o alergie la un produs de menţinere a igienei sau de o atrofiere postmenopauzică a vaginului cauzată de o micşorare a secreţiei hormonale.

Inflamaţia se traduce prin pier­deri vaginale anormale (leucoree), uneori sângerânde, printr-o senzaţie de arsură, prin mâncărimi. Raporturile sexuale pot fi dureroase (dispareunie).

In functie de factorul declansator se prescrie tratamentulermenele în cauză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: