Vagin

Conduct musculomembranos care se întinde de la uter la vulva femeii.

Vaginul are lungime cuprinsa intre  la 8 la 12 cm. Partea cea mai de sus a cavităţii sale este colul uterin care este înconjurat de un manşon (fundul-de-sac vaginal). Extremitatea sa inferioară este separată de vulvă printr-o membrană (himenul- care este rupt în cursul primului raport sexual). Umiditatea sa este întreţinută de o substanţă onctuoasă şi albicioasă secretată de celulele vaginale şi de mucus care provine din colul uterin, numit gleră cervicală.

La menopauză secreţia hormonală se întrerupe iar pereţii vaginali se usucă şi se subţiază treptat, antrenând uneori dureri în cursul raportu­rilor sexuale. Un tratament hormonal substitutiv, local sau general, permite remedierea acestui fenomen fiziologic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: