Urografie intravenoas

Examen radiologie care studiază morfologia şi funcţionarea aparatului urinar.

Urografia intravenoasă constă în radiografierea căilor urinare, opacifierea acestora cu un produs de contrast iodat, care se injectează pe cale venoasă şi se elimină în urină.

Urografia intravenoasă poate antrena o reacţie de intoleranţă la iod (greţuri, vărsături, scăderea tensiunii arteriale), reacţie care poate fi evitată printr-un tratament antialergic prescris preventiv.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: