Umar

Articulaţie care uneşte braţul de torace.

Luxaţiile de umăr sunt cele mai frecvente luxaţii.

Cea mai curentă este luxaţia anterointernă, care rezultă dintr-o mişcare violentă sau dintr-un traumatism. Partea anterioară a capsulei este lezată şi capul humeral iese din cavitatea glenoidă ajungând în axilă.

Simtome : umărul este dureros, inert şi prezintă o deformaţie caracteristică. Radiografia confirmă diagnosticul. Inlaturarea luxaţiei trebuie făcută de urgenţă, umărul este imobilizat apoi prin purtatul unei eşarfe. Deseori este necesară o reeducare. ( Forme complicate ale luxatiilor apar cind exista prezenta o fractură a capului humeral sau a glenei omoplatului )

Alte afectiuni ale umarului consta in fracturile extremităţii superioare a humerusului, periartrita umărului ( afecţiune dureroasă a umărului cauzată de o lezare a ţesuturilor fibroase şi a tendoanelor care înconjoară articulaţia)

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being