Ulcer al gambei

Plaga persistenta a gambei de origine circulatorie cauzat de o insuficienta venoasa la nivelul membrelor inferioare. Plagile care au alte cauze ( infectii locale, cancer ) sunt numite ulceratii.

Factorii care pot  induce leziunile vasculare se regasesc si in cazul ulcerelor. Adesea un lucer poate apare ca urmare a unui traumatism local : ranire, lovitura, scarpinat…

Tratamentul vizeaza simptomele cit si cauzele.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc