Tromboliza

Metodă terapeutică ce constă în injec­tarea unei substanţe trombolitice (denumită şi fibrinolitică), substanţă capabilă să dizolve un cheag sangvin.

Alergii la tromboliticele utilizate, stare de şoc, complicaţii hemoragice, tulburări ale ritmului legate de dezobstrucţia vasului vătămat sunt efecte care pot apărea.

Această metodă este contraindicată în caz de operaţie chirurgicală datând mai puţin de 7 zile, de accident vascular cerebral recent, de leziune susceptibilă să sângereze (ca un ulcer digestiv), de puncţie arterială recentă sau de pacient prea în vârstă.

Rezultataele sunt cu atât mai bune cu cât tromboliza se face mai devreme, în primele ore care urmează constituirii cheagului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate