Trasor radiocativ ( marker radioactiv)

[marker radioactiv]

Substanţă radioactivă a cărei prezenţă sau al cărei traiect într-un ţesut, un organ sau un organism viu pot fi uşor detectate cu un dispozitiv adecvat

Trasorii radioactivi sunt substanţe care pot fi introduse în foarte mici cantităţi într-un organism pentru a urmări repartiţia lor în scopuri experimentale, îndeosebi biologice sau medicale. Aceştia prezintă avantajul, spre deosebire de majoritatea trasorilor neradioactivi, de a nu perturba metabolismul studiat având în vedere cantităţile foarte mici necesare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?