Trapez

Muşchi mare, triunghiular şi aplatizat care merge de la coloana vertebrală la umăr.

Muşchiul trapez se inseră pe părţile posteri­oare ale vertebrelor (cervicale şi dorsale) şi se termină pe claviculă şi omoplat. El participă la menţinerea gâtului şi a rachisului dorsal şi intervine în mişcările de ridicare a umărului, precum şi în rotirea şi în înclinarea capului.

Muşchiul trapez este adesea sediul contrac­turilor provocate de leziunile coloanei cervicale (torticolis, fractură, entorsă).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă