Torace

Parte superioară a trunchiului, separată de abdomen printr-un muşchi numit diafragm, conţinând prin­cipalele organe ale respiraţiei.

Toracele se întinde de la rădăcina gâtului la partea de sus a abdomenului. El se articulează cu cele două membre superioare prin articulaţiile scapulohumerale. Toracele este compus dintr-un înveliş cutanat şi muscular, care conţine cei doi plămâni, esofagul, inima şi vasele mari care pleacă de la ea sau care se despart.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?