Timp de trombina

Timp de coagulare a plasmei sangvine în prezenţa trombinei.

Măsurarea timpului de trombină permite evaluarea în mod global a fibrinoformării (etapă a coagu­lării) în decursul căreia sub acţiunea trombinei unul dintre constituenţii sângelui fibrinogenul se transformă în fibrină (substanţă proteică ale cărei filamente întăresc trombusul plachetar). Acest examen scurtcircuitează toate etapele precedente ale coagulării, măsurate prin timpii de protrombină şi de cefalină. El serveşte la diagnosticarea disfibrinogenemiilor (afecţiuni care alterează calitatea fibrinogenului), ori la stabilirea prezenţei produşilor de degradare ai fibrinogenului, confirmând astfel o fibrinoliză.

Timpul de protrombină este evaluat în secunde şi comparat cu un martor (plasmă normală). Un timp de trombină lung indică o tulburare a coagulării sau prezenţa heparinei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: