Timp de sangerare

Durată necesară pentru ca o incizie de dimensiuni standardizate, practicată în scop diagnostic, să înceteze să mai sângereze.

Măsurarea timpului de sângerare (T.S.), meto­dă sensibilă de evaluare a hemostazei primare (agregarea plachetelor între ele, care duce la formarea unui cheag numit si trombusul plachetar) permite cercetarea unei tendinţe hemoragice şi supravegherea tratamentelor antiagregante plachetare.

Metoda lui Ivy (cea mai întrebuinţată) constă în practicarea pe antebraţ a unei incizii de pe 1 cm lungime 1 mm adincime la o presiune de 40 mm coloană mercur menţinută cu un tensiometru (brasarda servind la măsurarea presiunii arteriale).

Timpul de sângerare este în mod normal mai mic de 10 minute. Acest timp este mai mare în caz de trombopenie (micşorarea numărului de plachete din sânge), de trombopatie (anomalie a funcţionării plachetelor), con­genitală sau dobândită, şi în cazul bolii lui Willebrand.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica