Timp de protrombina (timpul lui Quick)

[timpul lui Quick]

Timp de coagulare a plasmei sangvine în prezenţa unui extract de ţesut de origine umană, animală sau sintetică, tromboplastina.

Măsurarea timpului de protrombină (T.P.), practicată în laborator pe un prelevat sangvin de la bolnav, permite evaluarea globală a activităţii factorilor coagulării ai căii intrinseci (coagularea declanşată prin contact cu tromboplastina eliberată în mod normal de către celule). Acest test serveşte la cercetarea unei tendinţe hemoragice congenitale sau dobândite, cauzată de un deficit în factorii II, V, VII sau X, de o afectiune hepatică sau de o avitaminoză K, precum şi la supravegherea tratamentelor anticoagulante cu antivitamine K.

Rezultatele sunt exprimate în secunde, în procente din timpul obţinut în raport cu un martor sau ca indice INR (International Normalized Ratio) care ţine cont de sensi­bilitatea reactivilor. Un timp de protrombină mare indică o coagulare anormala de origine terapeutică sau patologică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica