Talidomida

Medicament utilizat pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi imunosupresive.

Actualmente talidomida este indicată în tratamentul leprei, lupusului eritematos diseminat, aftelor multiple care complică SIDA. Ea mai este prescrisă si în prezent în cursul reacţiilor de rejecţie a grefei.

Talidomida este strict interzisă fe­meii gravide şi femeilor aflate la vârsta procreaţiei ( la noii nascuti provoaca malformaţii ale mem­brelor, mâinile şi picioarele fiind legate direct de trunchi).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica