Supraspinosilor(sindrom al)

[sindromul Supraspinosilor]

Sindrom carac­terizat printr-o durere de umăr resimţită în momentul abducţiei braţului, adică atunci când acesta este îndepărtat de corp, la trecerea spre 70 de grade .

Sindromul se referă la ansamblul de muşchi şi tendoane care întăresc umărul, muşchii rotatori. Lezarea acestui ansamblu poate avea origini multiple (tendinită, calcificare intratendinoasă, ruptură de tendon, conflict mecanic cu acromionul).

Tratamentul sindromului poate fi medical (antiinflamatoare, analgezice) sau în caz de ruptură de tendoane, chirurgical. Artroscopia permite ablaţia calcifi­cărilor şi, dacă este necesar, o cromioplastie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos