Supraspinosilor(sindrom al)

[sindromul Supraspinosilor]

Sindrom carac­terizat printr-o durere de umăr resimţită în momentul abducţiei braţului, adică atunci când acesta este îndepărtat de corp, la trecerea spre 70 de grade .

Sindromul se referă la ansamblul de muşchi şi tendoane care întăresc umărul, muşchii rotatori. Lezarea acestui ansamblu poate avea origini multiple (tendinită, calcificare intratendinoasă, ruptură de tendon, conflict mecanic cu acromionul).

Tratamentul sindromului poate fi medical (antiinflamatoare, analgezice) sau în caz de ruptură de tendoane, chirurgical. Artroscopia permite ablaţia calcifi­cărilor şi, dacă este necesar, o cromioplastie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.