Substanta cenusie

Ţesut nervos cu aspect cenuşiu, care face parte din sistemul nervos central.

Substanţa cenuşie este situată în măduva spinării şi în encefal ( în profunzimea creierului unde formează nucleii cenuşii si la suprafaţă unde formeaza cortexul creierului mic şi al emisferelor creierului).

Ea conţine mai ales corpii celulari ai celulelor nervoase dar şi ai altor celule ne-nervoase, care constituie un ţesut interstiţial denumit nevroglie. Substanţa cenuşie asigură funcţionarea sistemului ner­vos: recepţia mesajelor, analiza informaţiilor, elaborarea de răspunsuri.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos