Substanta cenusie

Ţesut nervos cu aspect cenuşiu, care face parte din sistemul nervos central.

Substanţa cenuşie este situată în măduva spinării şi în encefal ( în profunzimea creierului unde formează nucleii cenuşii si la suprafaţă unde formeaza cortexul creierului mic şi al emisferelor creierului).

Ea conţine mai ales corpii celulari ai celulelor nervoase dar şi ai altor celule ne-nervoase, care constituie un ţesut interstiţial denumit nevroglie. Substanţa cenuşie asigură funcţionarea sistemului ner­vos: recepţia mesajelor, analiza informaţiilor, elaborarea de răspunsuri.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.