Sturge-Weber-Krabbe (boală a lui)

[boala Sturge-Weber-Krabbe]

Sindrom congenital care asociază un angiom plan (pată de vin)

cu un angiom (tumoră benignă) situat pe faţa externă a creierului şi uneori un angiom situat pe coroida (mem­brana care hrăneşte retina). SlNONIM: anpomatoză encefalotrigeminată

Constatarea unui angiom întins pe faţa unui nou-născut ( care se întinde pe o întreagă parte a feţei cu predilecţie pentru regiunea pleoapei superioare şi a conturului ochiu­lui) impune examene radiologice (scaner cerebral şi imagerie prin rezonanţă magnetică cere­brală) pentru detectarea unui eventual angiom meningeal.

Angiomul poate fi îngrijit prin tehnicile modeme de tratare a angioamelor (îndeosebi cea a laserului pulsat), în cazurile grave se impune o intervenţie chirurgicală asupra părţilor atinse ale creierului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români