Streptococ

Familie bacteriană care grupează mai multe genuri de coc (bacterie de formă rotundă) Gram pozitivi, dispuşi în lănţişore.

Streptococii sunt clasaţi în funcţie de proprietăţile antigenice ale unui constituent al peretelui lor, polizaharidul (poliozidul) C, în diferite grupuri (denumite A, B, C etc.) sau în funcţie de proprietăţile lor biochimice atunci când nu au polizaharid C şi nu sunt clasificabili.

Se disting peste 20 grupuri, cei mai virulenţi fiind cei din grupul A, din cauza unei capsule şi a unui antigen de suprafaţă numit proteină M, apoi, într-o mai mică măsură, cei din grupurile B şi D.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica