Streptococ

Familie bacteriană care grupează mai multe genuri de coc (bacterie de formă rotundă) Gram pozitivi, dispuşi în lănţişore.

Streptococii sunt clasaţi în funcţie de proprietăţile antigenice ale unui constituent al peretelui lor, polizaharidul (poliozidul) C, în diferite grupuri (denumite A, B, C etc.) sau în funcţie de proprietăţile lor biochimice atunci când nu au polizaharid C şi nu sunt clasificabili.

Se disting peste 20 grupuri, cei mai virulenţi fiind cei din grupul A, din cauza unei capsule şi a unui antigen de suprafaţă numit proteină M, apoi, într-o mai mică măsură, cei din grupurile B şi D.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal