Stomacului (cancer al)

[cancerul stomacului]

Tumoră malignă care atinge diferite ţesuturi ale stomacului, de cele mai multe ori sub forma unui adenocarcinom.

Adenocarcinomul gastric se clasează în al patrulea loc în ordinea de frecvenţă a cancerelor.

Factori legaţi de mediu şi mai ales de modul de pregătire a alimentelor favorizează apariţia acestui tip de cancer, gastrita atrofică (inflamaţie a mucoasei stomacului).

Semne sunt variate şi nespeci­fice : dureri care le amintesc pe cele ale unui ulcer, complicaţii (hemoragie, stenoză, perforaţie gastrică), flebite cu repetiţie, febră prelungită, slăbire importantă şi fără cauză, anemie feriprivă.

Diagnosticul se pune pe baza endoscopiei gastrice cu prelevarea de ţesut prin biopsie. Aces­teia i se poate asocia o radiografie a stomacului, care permite să se recunoască tipul leziunii în cauză (formă înmugurită, ulcerată sau infiltrantă) precum şi alte examene destinate să stabilească extinderea tumorala (scaner abdominal, ecoendoscopie, ecografie hepatică, radiografie a toracelui)

Tratamentul este chirurgical şi constă într-o gastrectomie (ablaţie parţială sau totală a stomacului),  chimioterapia sau o radioterapia pot fi asociate chirurgiei sau utilizate în caz de cancer inoperabil.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica