Steatomerie

Acumulare de grăsime localizată şi profundă.

Steatomeriile sunt de origine genetică, spre deose­bire de grăsimile de suprafaţă cauzate de excese alimentare.

Ingrămădirile de grăsime se situează la înălţimea sânilor, flancurilor, coapselor, burţii, pe faţa posterioară a braţelor, pe faţa internă a genunchilor, pe faţă (pungi sub ochi, bărbie dublă).

Grăsimea de suprafaţă se prezinata sub formă de „coajă de portocală” constituită din mici bulgări vizibili, deoarece sunt prinşi între fibre de amarare profunde, situate între diferitele aponevroze (membrane conjunctive care învelesc muşchii şi ale căror prelungiri fixează muşchii de oase) şi dermul cutanat.

Steatomeriile cresc cu vârsta şi pe măsura luării în greutate. Tratamentul este chirurgical (liposucţiunea) si permite să se indeparteze grăsimile profunde şi superficiale. Regimurile alimentare şi exerciţiile fizice per­mit întârzierea apariţiei steatomeriilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica