Stafilococ

Gen bacterian constituit din coci Gram pozitivi grupaţi în aglomerari pe piele şi pe mucoasele omului şi animalelor (numeroase specii sunt comensale – trăiesc pe o gazdă fără a o vătăma ).

Unele specii de stafilococ pot pro­voaca boli omului, cea mai virulentă specie fiind Staphylococcus aureus sau stafilococul auriu. Această bacterie este capabilă să secrete diferite toxine şi enzime care conduc la aparitia de leziuni supurative / necrotice cat si a diferite boli denumite stafilococii şi stafilococemii.

Stafilococi coagulazonegativi (deoarece nu secretă coagulază), Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus hominis şi Staphylococcus saprophyticus (aflate la originea a infecţiilor urinare joase la femei) sunt mai putini virulenţi pentru om decat stafilococul auriu si se comportă adesea ca bacterii oportuniste (septicemii pe material străin, îndeosebi pe un cateter).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica