Spina bifida

Malformaţie congenitală a coloanei vertebrale caracterizată prin absenţa sudurii arcurilor posterioare şi a apofizei spinoase a uneia sau mai multor vertebre .

Spina bifida este cauzată de o anomalie a formării structurii embrionare numită tub neural, în primele 3 luni de sarcină.

Spina bifida oculta (spina bifida oculta) este o mal­formaţie frecventă şi în general benignă. Se prezinta ca o simplă fisură a coloanei vertebrale fără hemierea ţesutului nervos şi cu un înveliş cutanat normal si este asimptomatica ( se descopera  la o radiografie a regiunii lombare joase unde se situează de obicei) . In cazurile in care nou-născutul prezintă o anomalie cutanată în faţa coloanei vertebrale (gropiţă, fistulă, deviaţie a pliului fesier, mai rar smoc de peri) se realiza explorări radiologice şi urologice completate eventual cu un scaner sau cu un examen de imagerie prin rezonanţă magnetică (I.R.M.) pentru a detec­ta o eventuală malformaţie subiacentă care necesită un tratament chirurgical.

Diagnosticul prenatal de spina bifida se realizeaza prin ecografiei între a 16-a şi a 20-a săptămână si permite să fie recunos­cută malfomaţia în 70% din cazuri cat si prin dozare a nivelului de alfetoproteină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: