Spermogramă

Examen al spermei care are drept scop studiul numărului şi mobilităţii spermatozoizilor, precum şi procentajul de spermatozoizi anormali.

O spermogramă determina eventuala existenţă a unor anomalii ale spermei şi  dacă această este trecătoare sau definitivă ( febra şi luarea de anumite medicamente pot diminua trecator numărul de spermatozoizi )

Spermogramă analizează 3 caracteristici ale spermatozoizilor.

Numărul de spermatozoizi trebuie să fie de minimum 30 milioane pe mililitru într-un ejaculat normal (de la 2 lamililitri). O concentraţie inferioară constituie o oligospermie iar absenţa de spermatozoizi constituie o azoospermie.

Mobilitatea spermatozoizilor este, de asemenea, studiată. 30% dintre ei trebuie să fie mobili în prima oră şi să rămână mobili 4 ore după ejaculare. Sub aceste praguri se vorbeşte de astenospermie primitivă sau secundară.

Analiza formelor anormale se face pe baza spermocitogramei (frotiu care permite examinarea unui număr de 100 spermatozoizi). O spermă este considerată ca fiind suficient de frecundantă atunci când mai mult de 30% dintre spermatozoizi au o formă normală. Se consideră anormali spermatozoizii prea mici (hipotrofici), cu cap dublu (bicefali), cu flagel dublu (bifizi). Sub acest procentaj (adică mai puţin de 30% forme normale), se vorbeşte de teratospermie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica