Sperma

Lichid opac, albicios, lipicios, produs în cursul ejaculării, conţinând spermatozoizii.

Acesta este constituit din numeroase proteine, din fructoză (elaborată de veziculele seminale), din fosfataze acide (formate de prostată) şi din carnitină (secretată de epididim). In mod normal, sperma este sterilă (fără germeni), un mililitru de spermă poate conţine între 30 şi 150 milioane de spermatozoizi în suspensie în lichidul seminal.

Eliberarea spermei se realizeaza prin contracţii a diferiţilor muşchi netezi care încon­joară glandele şi conducturile genitale, ejacularea conţine între 2 şi 6 mililitri de spermă.

Un volum de spermă prea mare poate atesta o infecţie a veziculelor seminale şi a prostatei.

Stocarea spermei într-o bancă de sperma  poate fi avută în vedere înainte de realizarea unui tratament chimioterapie sau radioterapie. Donatorul îşi va păstra astfel posibilitatea de a procrea la

încheierea unui tratament toxic pentru spermatozoizi. Sperma este congelată în azot lichid, la -196″C, după ce a fost diluată într-un mediu conţinând un crioprotector. Conservarea poate dura mai mulţi ani. Decongelarea se face lăsând paietele de spermă la temperatura ambiantă.

Se utilizeaza bancile de sperma si in cazul unei însămânţări artificiale, pentru cuplurile în care partenerul este steril sau este afectat de o boală transmisibilă genetic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.