Sodaj vezical

Introducere a unei sonde în vezică.

Sonda poate fi retrasă imediat sau poate fi lăsată pe loc un anumit timp( cind este lasate mai mult timp  la ea este atasat un sac de plastic destinat colectarii urinei).

Un sondaj vezical permite să fie evacuat conţinutul vezicii în caz de retenţie a urinei este utilizat in afectiuni ale uretrei, prostatei şi a vezicii (ex. îngustarea uretrală, cancer al prostatei ).

Există două feluri de sondaj uretral : sondajul uretrovezical si sondajul prin cateterism vezical suprapubian

Sondajul uretrovezical constă în introducerea unei sonde în meatul uretral , până în vezică. Este des folosita la femeie.

Sondajul prin cateterism vezical suprapubian constă în introducerea unei sonde direct în vezică prin abdomen cu ajutorul unui trocar (un ac tubular gros) si este utilizată în caz de obsta­col uretral la femei şi este des utilizata la bărbat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.