Sinovita

Inflamaţie a sinovialei (membrană care acopera interiorul capsulei articulaţiilor mobile).

O sinovită poate să fie legată de o infecţie intraarticulară (artrită septică), de o boală de sistem (lupus eritematos diseminat), de o artrită inflamatorie (poliartrită reumatoidă, spondilartrită anchilozantă) sau microcristalină (gută, condrocalcinoză articulară). Toate articulaţile pot fi atinse.

Sinoviala inflamată se îngroaşă, putând provoca erodarea osului subiacent, cu apariţia uneori a unor noduli inflamatorii (ex. panusul sinovial al poliartritei reumatoide). Ea secretă un lichid sinovial abundent, a cărei puncţionare permite să se preci­zeze caracterul inflamator. Sinoviala fiind bogat inervată, articulaţia devine dureroasă.

Tratamentul sinovitei constă în admini­strarea de antiinflamatoare locale şi în tratarea bolii în cauză. Atunci când sinovită este cronică, se poate practica o sinoviorteză (injectarea în articulaţie a unei substanţe care vizează distrugerea sinovialei).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica