Sindromul Patau

[Sindromul Patau]
Sindromul Patau este o boală rară genetică cauzată de o copie a cromozomului 13 în unele sau chiar toate celulele corpului. Fiecare celulă conţine 23 de perechi de cromozomi care portă genele moştenite de la părinţi. Un copil cu sindromul Patau are 3 copii de cromozom 13 în loc de 2, ceea ce duce la întreruperea dezvoltării normale şi, în cele mai multe cazuri, se ajunge la avort, moarte la naştere sau supravieţuire.
 
Bebeluşii cu sindrom Patau cresc foarte greu în pântec şi au o greutate mică la naştere, alături de numeroase alte serioase probleme medicale.
 
Sindromul Patau afectează 1 din 5000 de naşteri. Riscul de a avea un bebeluş cu sindromul Patau creşte odată cu înaintarea în vârstă a mamei. Peste 9 din 10 copii născuţi cu sindromul Patau mor în primul an de viaţă. 1 din 10 bebeluşi cu fome mai puţin severe ale sindromului trăiesc mai mult de un an.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex