Sindrom restrictiv

Afecţiune caracterizată prin micşorarea capacităţii pulmonare totale (volumul total de aer conţinut în plămâni la sfârşitul unei inspiraţii maxime).

Un sindrom restrictiv este provocat de o tulburare a ventilaţiei (circulaţiei de aer în căile respiratorii). El poate interveni in urma unei pneumectomii (ablaţie chirurgicală a unui plămân), unei paralizii a muşchilor respiratori (poliomielită), unei boli care distruge o parte importantă a ţesutului pul­monar (fibroză, prin dezvoltarea de ţesut fibros), unui blocaj sau unei deformări importante a toracelui (spondilartrită anchilozantă, scolioză etc.).

Micşorare a volumelor de aer inspirate/expirate conduc la prezenta unei gâfâieli la efort . Tratamentul vizează îngrijirea cauzei, în formele severe el constă în tratarea acestor simptome (ex. oxigenoterapie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica